Skip links
Consultor financer extern

Per què contractar un Consultor Extern?

Són molts els empresaris de pimes que, equivocadament, creuen que el fet de contractar un Consultor extern o un Assessor Financer extern, no és per a ells, que aquesta figura només té sentit en les grans empreses. Res més allunyat de la realitat. En qualsevol entorn empresarial té sentit contractar un servei de consultoria. Perquè no només els més grans tenen projectes empresarials, plans per créixer, voluntat de canviar processos o necessitat de replantejar l’estructura financera de l’empresa. Qualsevol empresa, independentment de la seva dimensió, es pot trobar davant d’alguna d’aquestes situacions esmentades.

En qualsevol entorn empresarial té sentit contractar un servei de consultoria

Contractar un Consultor extern ens aportarà els següents avantatges:

    • Estem contractant experiència. El Consultor aportarà a la nostra empresa la seva experiència adquirida al llarg dels anys.
    • Ens aportarà una visió externa i global del mercat. Serà un nexe amb el món. La seva feina l’ha portat a entrar en contacte amb moltes empreses de varis sectors i a treballar en moltes i diverses situacions.
    • Ens aportarà una visió objectiva que sovint és difícil de trobar quan som els implicats. Al no tenir un lligam directe amb l’empresa no estarà influenciat per res, la seva visió serà sempre imparcial. Això farà que ens digui les coses com son, no com les volem veure nosaltres.
    • Serà capaç també d’identificar problemes que han passat desapercebuts al llarg dels anys.
    • Per últim, ens podrà ajudar en àmbits tan diversos com el màrqueting, l’estratègia, les finances o la tecnologia aplicada a l’empresa.

Hem d’identificar les necessitats que tenim i escollir aquell Consultor especialitzat en la matèria

Hi ha un altre aspecte important a tenir en compte. Cal escollir bé el Consultor. La consultoria és com la medicina, cada professional està especialitzat en una doctrina. De la mateixa manera que triem un metge especialista en la nostra dolència, caldrà fer el mateix amb el Consultor. Hem d’identificar les necessitats que tenim i escollir aquell Consultor especialitzat en la matèria que necessitem: consultoria financera, consultoria estratègica, consultoria de màrqueting…

El més important de tot, però, és que el Consultor ens generi confiança. Aquesta serà la clau de la relació entre ambdues parts. Caldrà seleccionar molt bé el consultor per tal que aquesta relació de confiança esdevingui el màxim de profitosa per la nostra empresa.

El més important de tot és que el Consultor ens generi confiança

Rafel Busom
Director del servei de Direcció Financera

Som experts en Finances i EstratègiaContacta amb nosaltres, t’escoltarem i t’explicarem com podem ajudar-te.