Skip links

Xerrada Acció Col·legi d’Economistes

El mes passat vam organitzar una conferència juntament amb Acció per parlar de Finançament Empresarial, tant pel què fa al creixement com a les inversions. També vam comptar amb la participació de l’Institut Català de Finances. 

Al voltant de 40 empresaris i emprenedors van poder veure durant dues hores els aspectes bàsics d’un procés de recerca de finançament:

–       La planificació

–       L’elaboració del Pla Financer

–       La elecció del producte financer que cobreixi les nostres necessitats

En la primera part de la conferència, de la mà d’en Rafel Busom, Consultor d’Aura Consultors, vam poder veure les 3 grans funcions que té la Funció Financera: la Planificació, la Gestió dels recursos econòmics i el Control d’aquesta gestió.

El Pla Financer derivat de la planificació, és l’element clau per determinar si el projecte empresarial és viable, i per conèixer prèviament quines necessitats financeres se’n derivaran a curt-mig termini. El Pla financer ens indicarà, a mes, si aquest nou finançament el podrem retornar amb garanties, o si pel contrari, la devolució esdevindrà un problema afegit. Aquest és el punt principal que una entitat financera, o com es va indicar en la Conferència, una Entitat com ICF valorarà amb mes èmfasi alhora de la concessió del crèdit.

Per tant, si el nostre objectiu és cercar finançament, la Planificació i la posterior confecció del Pla Financer seran claus.

La segona part de la xerrada va ser a mans de Sandra Font, cap de Finançament Internacional i Alternatiu d’Acció. Amb ella vam poder veure diferents aspectes relacionats amb el finançament alternatiu i els tipus d’instruments financers per a empreses: El finançament col·lectiu d’inversió, els Business Àngels , els fons de Capital Risc, finançament col·lectiu de préstecs, Préstecs Participatius i els Préstecs Directes.

Acció també ens va presentar la seva eina per seleccionar el finançament que més s’ajusta a les necessitats de finançament en només 5 clics. Es tracta del Recomanador de Finançament Alternatiu: http://www.accio.gencat.cat/ca/serveis/financament/recomanador-financament-alternatiu/)

I la última part de la xerrada va ser a càrrec de Lourdes Ridameya, Cap de Promoció de l’Institut Català de Finances.

L’ICF, Entitat Financera pública de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu aportar solucions financeres al teixit econòmic per impulsar la innovació, el creixement i la sostenibilitat de Catalunya.

De la mà de la Lourdes vam poder veure els diferents productes i instruments de finançament que ens pot oferir l’ICF, des dels préstecs convencionals, fins als préstecs participatius passant pels préstecs per l’Habitatge Social.

Donat l’èxit de la xerrada, estem preparant una segona edició. Si esteu interessats en rebre informació podeu inscriure-us al nostre butlletí i us la farem arribar per correu electrònic.

Rafel Busom
Director del servei de Direcció Financera